Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η τοπική εκκλησία της Σκάλας του Ωρωπού τίμησε τον πολιούχο της τον ένδοξο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο με επίκεντρο τον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Σκάλας του Ωρωπού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος. Συμμετείχε χορεία ιερέων από την επαρχία του Ωρωπού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Νικάνωρ.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμανδρίτες Νικάνωρ Καραγιάννη και Αθανάσιο Ντέτσικα, τους Πρωτοπρεσβύτερους Νικόλαο Ζερβογιάννη εφημέριο ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παλατίων Ωρωπού και Αντώνιο Παπαχαραλάμπους εφημέριο του ιερού ναού, καθώς και τον Διάκονο Ιάκωβο Χρόνη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ο οποίος αναφέρθηκε με τον εμπνευσμένο λόγο του στην αποστολική κλήση που έλαβε από τον Χριστό ο Άγιος Ανδρέας και αναδείχθηκε Πρωτόκλητος όλων των Αποστόλων.

Στη συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχήθηκε με πατρικές ευχές στους συμμετέχοντες πιστούς.

Την λαμπρά εορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Γεώργιος Γιασημάκης και Τανάγρας – Δερβενοχωρίων κ. Βασίλειος Περγάλιας, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος και Λιμεναρχείου Ωρωπού, τοπικοί φορείς, καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κρητών του Δήμου Ωρωπού και του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Νέων Παλατίων Ωρωπού, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Ωρωπού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.