Ψάχνουν χώρο στη Θεσσαλονίκη τα στελέχη του νέου πολιτικού φορέα.

Με κάθε επισημότητα υποδέχεται αύριο η Θεσσαλονίκη τον νέο μητροπολίτη Φιλόθεο. Σύσσωμη η ηγεσία της Εκκλησίας θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Σοφία ενώ και την Κυριακή στη θεία λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο χοροστατούντος του παναγιότατου, θα δώσουν το παρών 30 μητροπολίτες. Για τη Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη μέρα διότι ο νέος μητροπολίτης εκπροσωπεί έναν θεσμό με πολύ μεγάλη απήχηση σε μια πόλη με ισχυρούς δεσμούς με την Ορθοδοξία. Και μπορεί τα τελευταία χρόνια με τον κ.κ. Άνθιμο να ξεχάσαμε τις παρεμβάσεις της Εκκλησίας στην καθημερινότητα της πόλης, δεν είναι βέβαιο όμως ότι ανάλογη στάση θα κρατήσει και ο διάδοχός του. Τα εθνικοπατριωτικά μπορεί να μην είναι έντονα, αλλά τα τοπικά ζητήματα είναι. Και αν κάποιος αναρωτιέται τι λόγος πέφτει στον προκαθήμενο της μητρόπολης σε θέματα εκτός πίστεως παραπέμπω στο παράδειγμα του μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα που είναι από τους πλέον ενεργούς και δεν περιορίζεται…

-Στο μεταξύ μαθαίνω ότι γίνεται μύλος με την επιλογή του νέου πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, καθώς από εκεί που υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί για να αντικαταστήσει τον εφοπλιστή, Θανάση Μαρτίνο, το… παιχνίδι άνοιξε πολύ και πλέον προκύπτουν μέχρι και τέσσερις ενδιαφερόμενοι που χαρακτηρίζονται δυνατά χαρτιά και δυνάμει συνολικά έξι με τους δύο όμως να μη συγκεντρώνουν πιθανότητες επιλογής. Ο εκλεκτός δεν αναμένεται να προκύψει πριν το νέο έτος διότι πρέπει πολλές πλευρές και με διαφορετικά συμφέροντα να μείνουν ικανοποιημένες και οι διαπραγματεύσεις, ειδικά όπου μπαίνει και το… ράσο δεν είναι εύκολες. Με την περίπτωση του κ. Μαρτίνου τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και η αποδοχή του πολύ μεγάλη. Το γεγονός δε ότι κατόρθωσε να περάσει χωρίς προβλήματα από το ύψιστο πολιτικό αξίωμα στην Αθωνική Πολιτεία τα λέει όλα.

-Ο νέος φορέας που είναι ζήτημα χρόνου να συγκροτήσουν τα μέλη της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήδη ψάχνει στέγη στη Θεσσαλονίκη. Με βεβαιώνουν τοπικά στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμμετέχουν στις διεργασίες για τον νέο πολιτικό φορέα γι’ αυτό, όσο πρόωρο κι αν ακούγεται. Το θέμα είναι ότι όλα τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έχει καταστεί σαφές πως το νέο κόμμα θα χρειαστεί να έχει το δικό του σαφές σημείο αναφοράς στην πόλη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.