ΙΜ. Καρθαγένης

Το παρελθόν Σάββατον, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος υποδέχθηκε στην έδραν της Ι. Μητροπόλεως στην Τύνιδα, τον Κυβερνήτην του Πλοίου Γενικής Υποστηρίξεως “ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ” του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος Αντιπλοίαρχον κ. Κων/νο Χατζηδάκη, τον εκπρόσωπο της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών Αντιπλοίαρχον κ. Μιχαήλ Κάλπη και αντιπροσωπεία Ναυτικών Δοκιμών εξ Ελλάδος, οι οποίοι συμμετέχουν στον ετήσιο θερινό εκπαιδευτικό πλου (ΘΕΠ) της Σχολής στην Μεσόγειο. Τους επισκέπτες συνόδευαν ο Ακόλουθος Αμύνης, Πλοίαρχος κ. Λάζαρος Σιδηρόπουλος και η Εριτ. Πρόξενος κα Σοφία Κανταρά.

Μετά την υποδοχή και το προσκύνημα στον Μητροπολιτικόν Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου, τελέσθηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου εις το Ηρώον των Πεσόντων Ελλήνων. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τυνησίας κ. Ιωάννης Δύντσικος μετά του Διοικητικού Συμβουλίου παρέθεσαν δεξίωση στον χώρο της Κοινότητος και αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις ευχές του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ .

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης με σύμπασα την ελληνική Παροικία, τις τοπικές Αρχές και τις διπλωματικές Αντιπροσωπείες αρκετών κρατών, επιβιβάσθησαν στο Π.Γ.Υ. “ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ” στον λιμένα του La Goulette όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μεγαλύτερο πλοίο του Στόλου και κατά τη διάρκεια της εόρτιας δεξιώσεως να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το Χορευτικό Τμήμα της Σχολής.

Δυστυχώς μετά τον απόπλου του πλοίου από την Τυνησία, τις ωραίες αναμνήσεις της επισκέψεως επισκίασε ο αιφνίδιος θάνατος της Δοκίμου Θάλειας Κορδαμπάλου, για την οποία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιον στον Μητροπολιτικόν Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου υπέρ αναπαύσεως αυτής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.