Λόγο «ενθάρρυνσης και ελπίδας» προς τον λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, απηύθυνε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μιλώντας στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό.

«Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία σταδιακά προσαρμόζεται και είναι υπεύθυνη, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης που προκαλείται από την επιδημία, όπως κάνουν όλοι οι σημαντικοί θεσμοί της χώρας, με σεβασμό στις συστάσεις των κρατικών αρχών» ανέφερε ο Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία είναι μία κοινότητα ζωντανής πίστης, ελέους, αγάπης και ιερής ελπίδας , αρετές που πρέπει να εκδηλώνονται ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων δοκιμασιών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Εκκλησία καλεί όλους τους πιστούς να εμπιστεύονται τις αρχές και να συμμορφώνονται με τα μέτρα που έχουν θεσπίσει».

Καλεί επίσης τους πιστούς να καλλιεργήσουν την ειρήνη της ψυχής μέσω της προσευχής, και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, αποφεύγοντας τον πανικό.
«Ας δείξουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη στους ηλικιωμένους, σε αυτούς που βρίσκονται σε απομόνωση ή σε καραντίνα. Ας δείξουμε μεγάλη εκτίμηση στους γιατρούς στα νοσοκομεία που υπερασπίζονται και καλλιεργούν την υγεία του σώματος αλλά και στους ιερείς των εκκλησιών που υπερασπίζονται και καλλιεργούν την υγεία της ψυχής. Ας έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στη δύναμη της προσευχής» υπογράμμισε.
«Η ειρήνη της ψυχής, η καλοσύνη της καρδιάς, η προσευχή και η συνεργασία σε καλές πράξεις μπορούν να κάνουν θαύματα, μετατρέποντας το φόβο σε θάρρος και ελπίδα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.