Ξεχωριστή ημέρα για τη ζωή του ρουμανικού λαού και του Πατριαρχείου Ρουμανίας χαρακτήρισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ την εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα μιλώντας στους πιστούς μετά τη Θεία Λειτουργία στο ιστορικό Παρεκκλήσι της Πατριαρχικής Κατοικίας.

Ο Μακαριώτατος εξήγησε ότι ο Άγιος Ανδρέας είναι ο πρώτος που είναι πνευματικός πατέρας των Ρουμάνων και προστάτης της Ρουμανίας. Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ανδρέα και στο ιεραποστολικό του έργο εξηγώντας ότι όταν κήρυττε τον Λόγο του Θεού στη Μαύρη Θάλασσα και στη Σκυθία κήρυξε τους προγόνους των Ρουμάνων και ως εκ τούτου θεωρείται και ο Απόστολος των Ρουμάνων.

Ο Πατριάρχης στάθηκε στο αποστολικό έργο του Αγίου Ανδρέα στη Σκυθία και στην καθιέρωση της εορτής του Αγίου ως δεύτερου προστάτη στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό. Έπειτα ο Μακαριώτατος συνεχάρη και ευχήθηκε στους 700.000 Ρουμάνους που φέρουν το όνομα του Αποστόλου Ανδρέα ενώ έπειτα ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ανέφερε πώς η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία τίμησε τον προστάτη της στην ιστορία. Από το 1943 και το σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα στη Κοστάντζα όπου αργότερα ιδρύθηκε και Μοναστήρι (1990) ως το 2002 όπου κηρύχθηκε εθνική ημέρα εορτασμού για τη Ρουμανία από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Ρουμανίας και το 2012 με εισήγηση του Πατριάρχη το Κοινοβούλιο της χώρας κήρυξε εθνική εορτή – αργία την ημέρα του Αγίου Ανδρέα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.