Με στρατιωτικές και θρησκευτικές τελετές οι ρουμανική αεροπορία τίμησε την μνήμη του Προφήτη Ηλία.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης και ο Αρχηγός του Επιτελείου Εθνικής Αμύνης συμμετείχε σήμερα στη στρατιωτική και θρησκευτική τελετή που διοργανώθηκε με την ευκαιρία αυτή στο Μνημείο των Ηρώων Αεροπορίας στην Πλατεία Aviatorilor του Βουκουρέστι.

Ταυτόχρονα, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Αεροπορίας, θα πραγματοποιήθηκαν πτήσεις με στρατιωτικά αεροσκάφη στις ακόλουθες τοποθεσίες: Adjud, Aiud, Άλμπα Ιούλια, Bârlad, Botoșani, Μπραΐλα, Caracal, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Focșani, Γκαλάτσι, Gherla, Groșii Țibleșului, Luduș, Mediaș, Ονέστι, Piatra Neamț, Sighișoara, Σουτσεάβα, Târgu Neamț, Tecuci, Târgu Lăpuș, Târgu Mureș, Turda και Vaslui, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τον Απρίλιο του 1964, η ημέρα εορτασμού της Ρουμανικής Αεροπορίας άλλαξε στις 17 Ιουνίου, όταν γιορτάστηκε η πρώτη πτήση του Αουρέλ Βλάικου με ένα αεροπλάνο που σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος (4/17 Ιουνίου 1910).
Μετά το 1990, η Ημέρα της Αεροπορίας γιορταζόταν και τις δύο ημέρες, κάτι που διευκρινίστηκε μόλις το 2004, όταν οι Ρουμάνοι αεροπόροι επέστρεψαν στον εορτασμό της Ημέρας Αεροπορίας την ημέρα του Προφήτη Ηλία.

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.