ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Υπέρ του σχεδίου νόμου που προωθεί η κυβέρνηση της Μόσχας και το οποίο απαγορεύει τη χρήση αλκοόλ σε άτομα κάτω των 21 ετών, τάσσεται η Εκκλησία της Ρωσίας.

Στις 21 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον «Νόμο 21», στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του υπουργικού Συμβουλίου, της Κρατικής Δούμας, και άλλων δημόσιων οργανισμών.

«Αν μιλάμε για μείωση της θνησιμότητας στον πληθυσμό που είναι εργασιακά ενεργός, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ είναι απαραίτητη προϋπόθεση», δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας Oleg Salagay.

Εκ μέρους της Εκκλησίας, συμμετείχε ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Αλκοολισμού .

«Οποιαδήποτε κυβερνητικά μέτρα αποσκοπούν στην προστασία της υγείας και στην ελαχιστοποίηση του θανάτου από το αλκοόλ, βεβαίως, υποστηρίζονται από την Εκκλησία», δήλωσε ο Valery Doronkin.

«Συνεχώς από το 2009, η Εκκλησία ασχολείται ενεργά με αυτό το θέμα και για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Εκκλησιαστικό και Κοινοτικό Συμβούλιο για την προστασία από την απειλή του αλκοόλ «.

Ο Valery Doronkin τόνισε ότι η καταπολέμηση του αλκοολισμού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε νομοθετικό επίπεδο: «Πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψη των ανθρώπων, να τους βοηθήσουμε να διαμορφώσουν μια θετική στάση σε ένα νηφάλιο τρόπο ζωής».

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ NEWS

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.