ΤΕΕΣ – Πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2023 στην Τζέντα του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας το διεθνές φόρουμ με τίτλο «Τα ΜΜΕ και ο ρόλος τους στην υποκίνηση του μίσους και της βίας» με οργανωτή τη Παγκόσμια Ισλαμική Λίγκα από κοινού με την Ένωση Πρακτορείων Ειδήσεων των Κρατών-Μελών της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας.

Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εκπροσώπησε στο φόρουμ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ειδημόνων παρά τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών για τη συνεργασία με τον ισλαμικό κόσμο ιερομόναχος Γρηγόριος Ματρούσοφ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν θρησκευτικοί ηγέτες, υπουργοί, εκπρόσωποι των πρακτορείων ειδήσεων και των διεθνών ΜΜΕ, πρέσβεις, ηγετικά στελέχη των παγκοσμίων οργανισμών κ.ά.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε ολομελής συνεδρία και τέσσερα εργαστήρια: «Ο ρόλος των θρησκευτικών θεσμών και των ηγετών στον αγώνα κατά της υποκίνησης του μίσους και της βίας στις πλατφόρμες των μέσων ενημέρωσης», «Η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση στα διεθνή ΜΜΕ (το παλαιστινιακό ζήτημα ως παράδειγμα)», «Η ηθική ευθύνη στα διεθνή ΜΜΕ», «Οι θρησκευτικές και μιντιακές συμμαχίες στον αγώνα κατά της υποκίνησης μίσους και εξτρεμισμού».

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ προβλήθηκε ένα βίντεο σχετικά με τον ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της θετικής και αρνητικής κοινής γνώμης.

Από κοινού με τον υπουργό Αρχμέντ Ασάφ ο ιερομόναχος Γρηγόριος Ματρούσοφ συντόνισε τη συνεδρία του εργαστηρίου «Η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση στα διεθνή ΜΜΕ (το παλαιστινιακό ζήτημα ως παράδειγμα)».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.