Τις δηλώσεις του ο εκπροσώπου του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Τάρικ Γιαζαρέβιτς ότι ο κορωνοϊος μπορεί να παραμένει στην επιφάνεια των ιερών εικόνων μερικές μέρες, κι ως εκ τούτου δεν πρέπει να τις φιλάμε, σχολίασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Όπως γράφει το blagovest-info.ru ο εκκλησιαστικός δημοσιογράφος, ιερομοναχός Μακάριος στη συνέντευξη που έδωσε, εξήγησε ότι αυτή η παράδοση δεν έχει σχέση με το εκκλησιαστικό μυστήριο: «Ο ασπασμός των εικόνων είναι μια παράδοση, η οποία μπορεί και να μην γίνεται. Όσοι προσπαθούν να συνδυάσουν τον ασπασμό των εικόνων με την Θεία Ευχαριστία, το κάνουν από άγνοια ή με την κακή βούληση. Ο ασπασμός των εικόνων δεν έχει καμία σχέση με το μυστήριο, είναι μια συναισθηματική παράδοση που έχει συναισθηματική φόρτιση. Φιλούμε ο ένας τον άλλον από χαρά ή από άλλα συναισθήματα, έτσι ούτε ο ασπασμός των εικόνων, ούτε το φιλί, ούτε η χειραψία δεν έχουν σχέση με την Θεία Ευχαριστία που είναι το κεντρικό μυστήριο της χριστιανικής ζωής».

Ο π. Μακάριος τόνισε ότι τέτοιου είδους πράξεις μπορούν να αντικατασταθούν ή να ακυρωθούν για αποτροπή της διάδοσης της ασθένειας και του ιού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.