Στους εκκλησιαστικούς κύκλους του Πατριαρχείου Μόσχας δηλώνουν ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μαζί με τους ειδικούς μελετάει το νομοσχέδιο για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος των σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ του Πατριαρχείου Μόσχας Βαχτάνγκ Κιπσίτζε είπε ότι το νομοσχέδιο περιέχει «μια σειρά από αόριστες νομικές διατυπώσεις», π.χ. «ψυχολογική βία» ή «οικονομική βία» και δήλωσε ότι ως «ψυχολογική βία» μπορεί να ερμηνεύεται οποιαδήποτε προσπάθεια των γονιών να απαγορεύσουν στο παιδί να κάνει κάτι ανήθικο.

Επίσης ο Κιπσίτζε τόνισε ότι «τα νομοσχέδια, τα οποία προτείνονταν σχετικά με αυτό το θέμα, είναι ερμηνεία εκείνων των πρακτικών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας σε μια σειρά από δυτικά κράτη» και εξέφρασε αμφιβολίες ότι αυτές οι προσταγές της στήριξης της οικογένειας μπορούν να είναι αποτελεσματικές.

Ο επικεφαλής της Πατριαρχικής Επιτροπής σε θέματα οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και των παίδων, πρωθιερέας Δημήτριος Σμυρνώφ δήλωσε ότι μετά την ψήφιση παρόμοιων νόμων για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Ευρώπης «δεν έγιναν καθόλου αλλαγές σε αυτό το πεδίο εκτός από την διάλυση της οικογένειας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.