Την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση της Ρωσίας θα λάβει μέτρα για τον περιορισμό των αμβλώσεων και τη στήριξη της μητρότητας, εξέφρασε ο εκτελεστικός γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής του Πατριαρχείου Μόσχας για την υγεία της οικογένειας, της μητέρας και του παιδιού,κ. Λουκιανόφ.

Τόνισε μάλιστα ότι είναι βασικό να προστατεύονται από τον νόμο τα δικαιώματα του αγέννητου παιδιού και επανέλαβε ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν δράσεις στα σχολεία για την προώθηση της «παραδοσιακής μεγάλης οικογένειας».

Υπενθύμισε επίσης ότι Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει υιοθετήσει ένα κείμενο «για το απαραβίαστο της ανθρώπινης ζωής από τη στιγμή της σύλληψης», στο οποίο το έμβρυο ονομάζεται «μοναδικό αναπτυσσόμενο ανθρώπινο ον», του οποίου τα θεμελιώδη δικαιώματα πρέπει να διαφυλάσσονται από τη ρωσική νομοθεσία.
Σύμφωνα με τον Λουκιανόφ, η υλοποίηση της πρωτοβουλίας να δοθεί στο παιδί νομικό καθεστώς ενός «ανθρώπινου εμβρύου», θα διασφαλίσει την έναρξη θετικών αλλαγών στη ρωσική νομοθεσία και θα εξαλείψει την κακοποίηση στον τομέα της μαιευτικής και γυναικολογίας. Κάλεσε επίσης, την κυβέρνηση να αφαιρέσει τις αμβλώσεις από τις ιατρικές πράξεις, που καλύπτονται οικονομικά από το εθνικό σύστημα υγείας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.