Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει την απόφαση της Ρωσίας να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία.

«Αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, τη νοοτροπία του λαού μας και τον ειδικό ρόλο που η χώρα μας πάντα έπαιζε στη Μέση Ανατολή», – δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για την Εκκλησία και την Κοινωνία, π. Βσέβολοντ Τσάπλιν, στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Επισημαίνοντας το γεγονός ότι σήμερα η ρωσική κυβέρνηση έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην επίλυση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να μένει αδιάφορη και απλά να παρατηρεί τον καταστροφικό πόλεμο στην περιοχή και τα δεινά των Χριστιανών αλλά και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Ο ίδιος ιερέας δήλωσε επίσης ότι συνήλθε το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Ρωσίας την Τετάρτη στη Μόσχα για να εκδώσει μια δήλωση με την οποία υποστηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις της χώρας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή.

«Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας – είναι ένας ιερός αγώνας, και σήμερα η χώρα μας, η οποία ίσως είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη στον κόσμο, η συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα επειδή η τρομοκρατία είναι ανήθικη».

Νωρίτερα την Τετάρτη, το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.