Οι ομιλούντες κεφαλές της Ρωσικής Εκκλησίας, νιώθοντας ότι δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να παρεμποδίσουν τις διαδικασίες που γίνονται στην σύγχρονη ορθόδοξη Εκκλησία, αποφάσισαν να παίξουν «τα ρέστα τους» και άρχισαν να συγκρίνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον… Χίτλερ!

Στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής επίθεσης εναντίον του Βαρθολομαίου βρέθηκε ο Αλεξάντρ Βοζνεσένσκι, «ενορίτης» της ρωσόφωνης ενορίας της Λεμεσού του Αγίου Νικολάου και ένθερμος υποστηρικτής του «ρωσικού κόσμου», ο οποίος αυτοαποκαλείται φοιτητής Πνευματικής Ακαδημίας (αν και δεν αποφοίτησε στο Κίεβο) και λαμβάνει ενεργό μέρος σε όλες τις ενημερωτικές εκστρατείες της Ρωσικής Εκκλησίας και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Και δεν μπορεί να μην λάβει μέρος σε αυτά, καθώς πρόκειται πράκτορα επιρροής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που τον χρησιμοποιούν ως ένα από τα προπύργιά τους για τη συγκέντρωση πληροφοριών και υπονομευτικές δραστηριότητες σε αυτήν τη χώρα της Ε.Ε. – με έδρα την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Παρεμπιπτόντως, από το 2009 ένας από τους επικεφαλείς του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος για την κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό είναι ο πρώην επικεφαλής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Σεργκέι Νάρισκιν, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2018 σε αυτή την ενορία εστάλη από την Νορβηγία ο ιερέας Πάβελ Παβαλιόβ. Είναι αξιοσημείωτο ότι στο Όσλο, αυτός ο ιερέας, μαζί με τον Ρώσο κατάσκοπο Ντμίτρι Λιν, ασχολούνταν με κατασκοπευτικές και υπονομευτικές δραστηριότητες για λογαριασμό της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτό συνέβαινε μέχρι τη στιγμή που η νορβηγική αντικατασκοπία σταμάτησε αυτή τη δραστηριότητα και η Μόσχα μετακίνησε αυτούς τους «συντρόφους» στην Κύπρο.

Βέβαια το θέμα μας δεν είναι αυτό αλλά για το ότι τα φερόφωνα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, που βρίσκονται στον Ιερό Ναό της Κύπρου για το οποίο σας αναφέρω, συγκρίνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον Χίτλερ! Αυτό πως σας φαίνεται; Έτσι απροκάλυπτα να προβαίνουν σε τόσο προκλητική σύγκριση.

Κατά την άποψή μου, ο Αλεξάντρ Βοζνεσένσκι σε αυτή την περίπτωση (σ.τ. μτρφ.: προβαίνοντας σε δημοσίευμα με το οποίο συνέκρινε τον Παναγιώτατο με τον δικτάτορα Χίτλερ), αφενός εκτέθηκε υπερβολικά. Αφετέρου το περιστατικό αυτό απέδειξε ότι χρειάζεται να δοθεί περισσότερη προσοχή και να εξεταστεί ενδελεχώς η δραστηριότητα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Κείμενο: Ολεξάντρ Κοβαλένκο, στρατιωτικός – πολιτικός αναλυτής

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.