Η Ρωσία επιτέθηκε στο Χάρκοβο, στην Ουκρανία με κατευθυνόμενες βόμβες την Τετάρτη για πρώτη φορά από το 2022, προκαλώντας ζημιές σε σχολείο και κατοικημένη περιοχή, ανακοίνωσε η περιφερειακή αστυνομία.

«Το Χάρκοβο χτυπήθηκε από αεροπορικές βόμβες – για πρώτη φορά από το 2022», δήλωσε στο Facebook ο Serhiy Bolvinov, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της περιφερειακής αστυνομίας.

Τρία κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας στο Telegram. Ο Terekhov είπε ότι μια ιατρική μονάδα υπέστη επίσης ζημιές και η τοπική αστυνομία είπε ότι ένα σχολείο χτυπήθηκε. Η αστυνομία απέκλεισε ένα πενταώροφο κτίριο κατοικιών που χτυπήθηκε, τα παράθυρά του ανατινάχτηκαν και τα μπαλκόνια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα του Reuters.

Τα συντρίμμια ήταν σκορπισμένα στην περιοχή μπροστά από το κτίριο και ένα καλυμμένο σώμα βρισκόταν στο ματωμένο έδαφος δίπλα σε ένα εγκαταλελειμμένο ποδήλατο. Το Χάρκοβο και η γύρω περιοχή έχουν δεχτεί συχνά επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τότε που ξεκίνησε η πλήρης εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά η χρήση κατευθυνόμενων βομβών μεγάλου διαμετρήματος ήταν ασυνήθιστη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.