Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, παρουσία του Μητροπολίτου μας κ.κ. Κυρίλλου, του Μητροπολίτου Νουβίας και παντός Σουδάν και Ερυθραίας, Αφρικής, κ.κ. Σάββα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ.κ. Κυρίλλου, πολλών κληρικών τής Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, πόλεως και χωριών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στις 7 η ώρα, στην πλατεία του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «Μαζί με Δύναμη για τη Ζωή», και σε συνεργασία με την Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκού Ιαλυσού, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου και θεραπευτού των Καρκινοπαθών.

Η Τιμία Κάρα μετεφέρθη με πομπή και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ρόδου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, όπου ετελέσθη Δοξολογία και Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κυρίλλου. Μετά τον Εσπερινό, εψάλλη η Παράκληση του Αγίου Παρθενίου.

Η Τιμία Κάρα, προερχομένη από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας, συνοδευόμενη από τον π. Συμεών, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Νήσων, θα παραμείνει για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, έως την Κυριακή 5 Αυγούστου. Εκατοντάδες πιστοί, έσπευσαν να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα, κλείνοντας με σεβασμό το γόνυ, ενώ στην πορεία τών ημερών, αναμένεται να συρρεύσουν πλήθη προσκυνητών στην Ιαλυσό, εναποθέτοντας την πίστη και τις ελπίδες τους, στον Άγιο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
Ώρα 7.00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού.
Ώρα 8.30 Αναχώρηση από τον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου για τον Αρχάγγελο (09.00), Μαλώνα (10.00), Μάσσαρι (10.30), Κάλαθος (11.00), Πυλώνα (11.30) Λάρδος (12.00 μεσημέρι), Γεννάδι (13.00).
Ώρα 18.00 Επιστροφή στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού.
Ώρα 19.00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση Της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.
Ο Ι. Ναός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
Ώρα 7.00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού. Η Τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Ώρα 10.30 Αναχώρηση για επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στην Κλινική Euromedica.
Ώρα 19.00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ.κ. Σάββα.
Ο Ι. Ναός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Ώρα 7.00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού.
Ώρα 8.00 Αναχώρηση για Έμπωνα (9.00), Απόλλωνα (10.00), Πλατάνια (11:00), Ελεούσα (11.30 π.μ), Αρχίπολη (12.00), Ψίνθο (13.00).
Ώρα 18.30 Επιστροφή στην Ιαλυσό και Εσπερινός.

Ο Ι. Ναός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα.
Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ώρα 7.00 Όρθρος και Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ Κυρίλλου.
Ο Ι. Ναός θα παραμένει ανοιχτός συνεχώς μέχρι της 17.00
Ώρα 17.30 Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Η Ρόδος υποδέχθηκε την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου

Η Ρόδος υποδέχθηκε την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου


Η Ρόδος υποδέχθηκε την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.