Ο εορτασμός της φετινής πρωτοχρονιάς ήταν εντελώς διαφορετικός από άλλες χρονιές. Πολλές από τις εκδηλώσεις που περιελάμβανε ο εορτασμός της πρωτοχρονιάς, την παραμονή αλλά και ανήμερα, αναβλήθηκαν λόγω της επικρατούσης πανδημίας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 5509/15-12-2020, την πρώτη του νέου έτους, οι Ιεροί Ναοί λειτούργησαν με την παρουσία των προβλεπομένων πιστών.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1.1.2021

Την πρώτη του νέου έτους, Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου και του εφημερίου π. Νικολάου.

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλλε κατανυκτικά η χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου Ελευθερίου Χατζηλάρη, και των ιεροψαλτών Ι.Γκιουζέππου, Αγγ.Αγγελίδη και Ιωάννη Χατζηλάρη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία επί τω νέω έτει, παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, και των προβλεπομένων υπό του Νόμου πιστών.

Κατά την Δοξολογία ο γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Χρυσούλης ανέγνωσε το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου:

Τέλος ο Μητροπολίτης μας απηύθυνε εόρτιες ευχές και μοίρασε το καθιερωμένο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως στις Αρχές και το εκκλησίασμα, υπενθυμίζοντας και πάλι την ανάγκη για πιστή εφαρμογή των οδηγιών για την προστασία της δημόσιας υγείας, των αρμοδίων αρχών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.