«Με το μεγάλο έλεος του Θεού, περάσαμε το κατώφλι ενός ακόμη χρόνου από αυτά που μας χάρισε.

Αφήσαμε πίσω μας το παλιό έτος με ανακούφιση και καλωσορίζουμε το νέο, όπως πάντα, με νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Για περισσότερη χαρά, φως και καλή θέληση μεταξύ των ανθρώπων και λιγότερη λύπη, πόνο και θλίψη, λιγότερη έχθρα και βία και -εξίσου σημαντικό- για λιγότερη ανεμελιά, που δυστυχώς συχνά συνοδεύει τις ανθρώπινες αποφάσεις και πράξεις. Γι’ αυτό, στην αρχή της Πρωτοχρονιάς 2022, παρακαλούμε και πάλι τον Επουράνιο Πατέρα μας να μας δώσει όχι μόνο υγεία και ευημερία, αλλά και σοφία, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε τη ζωή μας, και ιδιαίτερα τη ζωή των παιδιών μας, σύμφωνα με το δικό Του θέλημα και τη θεία Του πρόνοια για τον κόσμο και για τον άνθρωπο».

Η Αγία Γραφή μας λέει ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού και προορίστηκε να ομοιάσει στον Θεό, καθώς και να άρχει (να εξουσιάζει) σε ολόκληρη τη γη (Γεν. 1:26-27). Και πάλι, διαβάζουμε στη Γραφή ότι «και τα πλάσματα προσβλέπουν στη δόξα των παιδιών του Θεού» (Προς Ρωμ. 8:19 – ἡ γὰρ ἀποκαραδοκία τῆς κτίσεως τὴν ἀποκάλυψιν τῶν υἱῶν τοῦ Θεοῦ ἀπεκδέχεται). Όλα αυτά μας δείχνουν πόσο υψηλός είναι ο σκοπός μας, πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας. Οι εποχές που ζούμε μας το θυμίζουν και μας προτρέπουν σε βαθιά συνειδητοποίηση και ριζική αλλαγή στον τρόπο που ζούμε και «κυβερνούμε» στον κόσμο που μας έδωσε ο Δημιουργός. Ο Θεός έχει τους τρόπους Του, για να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, αλλά η συνεργασία μας, οι προσωπικές μας προσπάθειες, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή. Αυτή είναι η έννοια της εικόνας και της ομοίωσης του Θεού στον άνθρωπο – ότι δημιουργήθηκε ακριβώς για την ομοίωση του Θεού και για συνεργασία με τον Δημιουργό του, για να φτάσει τελικά στον τελικό του στόχο, που είναι η θέωση.

Ας μπούμε στο νέο έτος 2022 με αυτές τις σκέψεις και αυτές τις αλήθειες, γιατί μόνο έτσι, μόνο με αυστηρή τήρηση του σχεδίου του Θεού για τον άνθρωπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο μας, φέρνοντάς τον στον Θεό με όλη τη θεϊκή ομορφιά με την οποία τον συνέλαβε και τον δημιούργησε. Η μεταμόρφωσή μας, την οποία αναμένουμε στην πληρότητά της στην προοπτική της Βασιλείας του Θεού, ξεκινά εδώ – από τις αποφάσεις και τις πράξεις μας, σε αυτή τη γη, από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το δώρο της ζωής, από την ευγνωμοσύνη και το μέτρο μας σε οτιδήποτε σχετικό με τη δική μας ζωή, τη ζωή όλης της ανθρωπότητας και τη ζωή στη γη σε όλες τις μορφές της.

Η χάρη και η ειρήνη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η εν Αγίω Πνεύματι κοινωνία να είναι μαζί μας!

Ευτυχισμένο το νέο έτος»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.