Η Πρώτη του νέου έτους στην Ι.Μ. Κατάγκας (ΦΩΤΟ).

Με τις ευχές της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ. Θεοδώρου Β’, την Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2023, στον κατάμεστο από χριστιανούς Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, πλαισιωμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κωνσταντιανής, κ. Κοσμά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, π. Θεόφιλο Κατάνγκ, τους Ιερείς και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την ώρα του αντιδώρου μοιράστηκε από τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς το ημερολόγιο του νέου έτους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, μας παρουσίασαν μία όμορφη Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση.

Έψαλαν ύμνους, χριστιανικά τραγούδια και ιδιαιτέρως όταν είπανε τα κάλαντα έδωσαν λίγο χρώμα και αισιοδοξία στην ανέκφραστη καθημερινότητά μας και μας γύρισαν στο παρελθόν, αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια και νοσταλγώντας την όμορφη πατρίδα μας την Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους το νέο έτος 2024, να είναι καρποφόρο πνευματικά, να σταματήσουν οι πόλεμοι που μένονται σε κάποιες χώρες του κόσμου, να επέλθει η ειρήνη και οι αποφάσεις της ζωής μας, να είναι σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Την Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, πλαισιωμένου από τον Θεοφιλέστατο, κ. Κοσμά, τους Ιερείς και τους Διακόνους της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία επί την είσοδο στο νέο έτος 2024.

Την ίδια ημέρα, η Ιερά Μητρόπολη παρέθεσε γεύμα σε σαράντα παιδιά που διαμένουν στο Οικοτροφείο μαζί με τους φοιτητές μας, οι οποίοι φοιτούν στη Θεολογική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης” στη Κινσάσα.

Κατά την διάρκεια του γεύματος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε όλα τα παιδιά για την αξία της ζωής και του χρόνου και πόσο σημαντικό είναι να εκμεταλλευόμαστε σωστά το χρόνο για την σωτηρία της ψυχής μας.

Έπειτα, αρκετά παιδιά έλαβαν το λόγο και με τον δικό τους τρόπο έκφρασης, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για όλα αυτά που τους παρέχει, ώστε, να μπορούν να διαχειρίζονται κατάλληλα τα χρόνια αυτά της διαμονής τους στο Οικοτροφείο, για να μπορέσουν να βοηθήσουν αργότερα με την κατάλληλη μόρφωση που θα λάβουν την τοπική κοινωνία και την Ιερά μας Μητρόπολη, σε όποιο τομέα χρειαστεί.

Το Ιεραποστολικό έργο συνεχίζεται σε πολλούς τομείς στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας.

Ατενίζουμε το νέο χρόνο με αισιοδοξία και ελπιδοφόρα μηνύματα. Όλα τα γεγονότα της ζωής μας, του προηγούμενου έτους 2023 ευχάριστα και δυσάρεστα πέρασαν. Ήταν χρόνος θλίψεως και φθοράς.

Όμως, ας μην απογοητευόμαστε. Με κυβερνήτη τον Ιησού Χριστό, ας ατενίζουμε με ελπίδα και ας ξεκινήσουμε το Ιεραποστολικό έτος 2024, με σύντροφό μας τη σύντομη αυτή προσευχή: Κύριε∙ όπως ξέρεις και όπως θέλεις, ελέησέ με.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.