ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2021: Η πρώτη του έτους στην Εκκλησία της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Ακολουθίες για την εορτή της Περιτομής του Χριστού και για την εορτή του Μ. Βασιλείου, καθώς και δοξολογία για την έναρξη του νέου έτους, έγιναν την πρώτη του έτους και στους ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και Δυρραχίου, αλλά και στις Μητροπόλεις Κορυτσάς, Μπερατίου, Αργυροκάστρου, Φίερι και Ελμπασάν, οι Ορθόδοξοι, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα, ξεκίνησαν λατρευτικά και προσευχητικά τη νέα χρονιά.

Με πρόσωπο αναφοράς στη σκέψη και στην καρδιά τους τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, που ανέστησε την Εκκλησία της Αλβανίας.

Σε πολλές ενορίες κόπηκαν και βασιλόπιτες, όπως σ΄ αυτή του Αγίου Αθανασίου Ελμπασάν, όπου ιερούργησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Αντώνιος.

Διακήρυξαν σιωπηλά οι πιστοί την απόφασή τους να παραδοθούν με το σώμα και την ψυχή στο Χριστό, για να απολαμβάνουν τα ανέκφραστα αγαθά του.

Και στην Αλβανία το νέο έτος ανέτειλε με ευχές και ελπίδες. Με την προσδοκία ότι ο κορωνοϊός θα γίνει παρελθόν και ο σφοδρός πόθος της ψυχής για επιτυχία, για χαρά, για υγεία θα γίνει πραγματικότητα.

Και το αίτημα της ψυχής, η νοσταλγία της γίνεται προσμονή, που γεμίζει όλους τους τόπους:

Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

Η Ορθοδοξία δεν παραβλέπει αυτή την προσμονή του κάθε ανθρώπου για ευτυχία, για χορτασμό της ψυχής.

Και μας προτρέπει να θεμελιώσουμε, να χτίσουμε τη ζωή μας πάνω στον αμετακίνητο βράχο, που μόνος αυτός μπορεί να είναι θεμέλιο. Και αυτός είναι ο Χριστός.

Όταν πιστεύουμε με αληθινή, με ζωντανή, με θερμή πίστη στο Χριστό, τότε μπορούμε να χαρούμε το πλατύ και βαθύ αίσθημα της ευτυχίας.

Φεύγουν οι τύψεις συνείδησης, δεν μας παγιδεύουν φανεροί και κρυφοί φόβοι, δεν μας πνίγουν αναθυμιάσεις κατωτερότητας, δεν μας ταλαιπωρούν αγωνίες και άγχη.

Ζούμε μέσα σε ατμόσφαιρα εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας. Και η ευτυχία, που μας χαρίζει ο Χριστός ολοένα και περισσότερο προοδεύει και αυξάνει και εξελίσσεται, έως ότου φθάσει στην κορύφωσή της και γίνει αιώνια ζωή.

Εκκλησία της Αλβανίας Πρωτοχρονιά 2021

Εκκλησία της Αλβανίας 2021

Εκκλησία της Αλβανίας Πρωτοχρονιά

Εκκλησία Αλβανίας Πρωτοχρονιά 2021

Εκκλησία Αλβανίας 2021

Εκκλησία Αλβανία Πρωτοχρονιά 2021

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.