Μέσα στο Κατανυκτικό κλίμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τέλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαρτίου την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Βαλτερού.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και τόνισε την πνευματική ευθύνη που έχει ο κάθε χριστιανός κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για να φθάσει και να προσκυνήσει τα Άγια Πάθη και την ένδοξη Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος τελεί όλες τις Προηγιασμένες. Κάθε Τετάρτη σε μία κωμόπολη και κάθε Παρασκευή σε μικρότερες ενορίες όπου υπάρχουν και μαθητές σε σχολεία για να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και τα παιδιά αυτές τις όμορφες και κατανυκτικές ακολουθίες.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τελεί κάθε Παρασκευή δύο ακολουθίες Χαιρετισμών της Παναγίας μας έχοντας έτσι την ευκαιρία να επισκεφθεί σχεδόν όλες τις ενορίες ακόμη και τις πολύ μικρές πού έχουν λιγοστούς κατοίκους για να διδάξει και να δώσει πνευματική ενίσχυση στους Χριστιανούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.