Ο Άγιος Νικόλαος της Ιαπωνίας μεταλαμπάδευσε την Ιερή Ορθόδοξη πίστη στην Ιαπωνία λειτουργώντας ως ιεραπόστολος το 1861.

Σήμερα γίνονται εργασίες προς την κατασκευή του πρώτου Ορθόδοξου μοναστηρίου στην Ιαπωνία. Θα αφιερωθεί προς τιμήν του Αγίου Νικολάου.

Στις 16 Ιουλίου 2005, η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ενημερώθηκε για μια έκθεση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δανιήλ του Τόκιο και το αίτημα της Ιαπωνίας για βοήθεια στην αναβίωση της μοναστικής ζωής στην Ιαπωνική Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Βάσει της έκθεσης, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να στείλει τον Ιερομόναχο Γεράσιμο (Σεβτσόφ) της Αγίας Τριάδας, ώστε να βοηθήσει τον Μητροπολίτη Δανιήλ στην οργάνωση μιας μοναστικής κοινότητας.

Το οικόπεδο για το πολυαναμενόμενο μοναστήρι αγοράστηκε τελικά στις 22 Ιουνίου 2018 στη νοτιοκεντρική πόλη Ατζίρο στο Κιότο. Στις 3 Ιουλίου, ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος και ο μοναχός πάτερ Σολομώντας τέλεσαν την πρώτη παράκληση στο χώρο της μελλοντικής Εκκλησίας του μοναστηριού.

Το μελλοντικό μοναστήρι διαθέτει ένα μεγάλο Ευαγγέλιο στα Ιαπωνικά. Η απόδοση στα Ιαπωνικά έγινε από το Ρωσικό μοναστήρι Αγίας Τριάδας Λαύρας του Αγιου Σέργιου. Αυτά τα Ευαγγέλια θα δοθούν επίσης στους Ορθόδοξους ναούς στο Τόκιο, το Κιότο και το Σεντάι.

ευαγγέλιο ιαπωνία

Η αγορά της γης εγκρίθηκε από το συμβούλιο της Ιαπωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη σύνοδο της 7ης με 8ης Ιουλίου 2018. Οι μοναχοί και ιεράρχες θα εργαστούν σκληρά κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, προκειμένου να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα για την υποβολή έκθεσης στο Συμβούλιο κατά τη σύνοδό του το προσεχές έτος.

μοναστήρι ιαπωνία

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιαπωνίας είναι μια αυτόνομη Εκκλησία, της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος ορίζεται από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Ο Άγιος Νικόλαος της Ιαπωνίας, ο οποίος ονομαζόταν βαπτισμένος Ιβάν Δημητριέφ Κασάτκιν, οδήγησε την Ορθοδοξία στην Ιαπωνία τον δέκατο ένατο αιώνα.

Το 1861 απεστάλη από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Χακοντάτε, Χοκάιντο, ως ιερέας του παρεκκλησίου του Ρωσικού Προξενείου.

Εκτός από λίγες σύντομες εκδρομές, ο Άγιος Νικόλαος παρέμεινε στην Ιαπωνία ακόμη και κατά τον ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο (1904-1905) και διεύρυνε την Ορθοδοξία σε όλη τη χώρα, χειροτονώντας τον πρώτο επίσκοπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ιαπωνίας.

ευαγγέλιο ιαπωνικά

Ο Άγιος Νικόλαος ίδρυσε τον καθεδρικό ναό του Τόκιο στην περιοχή Κάντα και πέρασε πάνω από μισό αιώνα εκεί. Εκεί απέκτησε το προσωνύμιο “Nikorai-Do” από τους πιστούς του Καθεδρικού Ναού της Ανάστασης του Τόκιο.

Μετάφραση από Basilica.ro

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.