Η πρώτη αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να διακηρύξει την “πλήρη ανεξαρτησία” από το Πατριαρχείο Μόσχας ήρθε από τον Εκπρόσωπο Τύπου, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, ο οποίος με δήλωσή του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι “εφόσον η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει λάβει εκκλήσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τον Τύπο και το Διαδίκτυο”.

“Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ενότητας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προσευχόμαστε για γρήγορη ειρήνη και τέλος στην αιματοχυσία”, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο “η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δέχεται πιέσεις από διάφορες πλευρές: από τις αρχές, τους σχισματικούς, τους εθνικιστικούς εκπροσώπους ενός συγκεκριμένου μέρους του κοινού, από τα μέσα ενημέρωσης”.

“Σε μια κατάσταση όπου εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο για εμάς να σχολιάσουμε λεπτομερώς τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην αυτοδιοικούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”, κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.