Δυναμικά ξεκίνησε ο νέος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος, δικαιώνοντας εξ αρχής την σοφή επιλογή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου για την γενέτειρα του.

Παρ’ όλο που η μετάβασή του, συνέπεσε με τα αυστηρά μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση της χώρας για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σεβόμενος τις ειδικές συνθήκες, με διάκριση και με ταπείνωση ξεκίνησε την αρχιερατική διακονία στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος.
Επισκέφθηκε τις αρχές του τόπου (καϊμακάμη, δήμαρχο, διευθυντή αστυνομίας, διοικητή στρατονομίας, διοικητή νοσοκομείου), από τις οποίες έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και πολλές φιλοφρονήσεις.

Πραγματοποίησε ήδη τρεις ιερατικές συνάξεις, έκανε συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ίμβρου. Συναντήθηκε και επικοινώνησε με τους Προέδρους των κοινοτήτων των εφτά χωριών του νησιού. Επισκέφτηκε ναούς και ξωκκλήσια. Τελεί καθημερινώς πρωί και απόγευμα μαζί με τους κληρικούς, τις ακολουθίες στον μητροπολιτικό ναό. Επικοινωνεί με το ποίμνιο του, ένα ένα ξεχωριστά. Με δύο συγκινητικές εγκυκλίους απευθύνθηκε και επικοινώνησε με το πλήρωμα της Μητροπόλεως του και στα δύο νησιά.

Εντύπωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η διακριτική παρουσία του, απέναντι στο πρόβλημα των ημερών όπου με δεκάδες δέματα ειδών πρώτης ανάγκης στήριξε τις ευπαθείς οικογένειες και τα μοναχικά άτομα τα οποία δυσκολεύτηκαν μετά τον κατ΄ οίκον περιορισμό που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Προκάλεσε δε έκπληξη και θαυμασμό το γεγονός ότι ενίσχυσε το Τουρκικό κοινωνικό παντοπωλείο της Ίμβρου με είδη υγιεινής και καθαριότητας αξίας άνω των 8.000 τουρκικών λιρών, δίνοντας το στίγμα της ειρηνικής συνύπαρξης, της αδιάκριτης και ίσης μεταχείρισης των ανθρώπων στα νησιά.
Με υιϊκή φροντίδα και στοργή έχει αγκαλιάσει τον προκάτοχο του, Σεβασμιώτατο άγιο Μοσχονησίων , με τον οποίον βρίσκεται σε καθημερινή επαφή και επικοινωνία.
Προσευχή όλων μας, είναι ο Θεός να του δίνει δύναμη και υγεία.
Μ.Π.-FANARION

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.