όλις ξεκίνησε η γενική συνέλευση του Ι.Σ.ΚΕ. στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών. Κατά την είσοδό τους στη στο Ναό, ο Νομικός σύμβουλος του ΙΣΚΕ Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε ότι: ‘Θα συζητηθούν λεπτομερώς όλα τα θέματα και θα δοθούν απαντήσεις.» Επίσης δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου ο οποίος τόνισε ότι «οι κληρικοί εμμένουν στις απόψεις τους.»

Ήρθε η ώρα που οι κληρικοί πλέον θα πάρουν αποφάσεις για το πως θα αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης που φαίνεται να τους αφορούν άμεσα.

Οι κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με τις σχέσεις εκκλησίας κράτους και το προσχέδιο συμφωνίας τους θέτει προ των ευθυνών τους.
Σήμερα στις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασισθεί από τον Ιερό

Σύνδεσμο Κλήρου, η κοινή αντίδραση για τα δίκαιά τους.
Στη συνέλευση αυτή έχουν προσκληθεί αντιπορσωπίες από όλη την Ελλάδα.

Οι συνομιλίες της Τρίτης θορύβησαν τους κληρικούς, αφού έγινε κατανοητό ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κάνει πίσω στο σχέδιό της για το μισθολογικό. Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε και η ανακοίνωση της επιτροπής διαλόγου την Τρίτη 19/2/2019, ότι το θέμα ξεπέρασε τα όρια της δικαιοδοσίας της και ότι παραπέμπουν το θέμα στη ΔΙΣ και μετά στην Ιεραρχία.

Ωστόσο ο ΙΣΚΕ είχε ήδη προαναγγείλει γενική συνέυλευση για την Πέμπτη 21/2/2019 λόγ ω των εξελίξεων όπου πια είναι ξεκάθαρο ότι θα πάρουν πιο δραστικά μέτρα αντίδρασης στο σχέδιο νόμου που φαίνεται να καταστρατηγεί τα δικαιώματά τους και τα κεκτημένα τους άρα την ίδια τους την προσφορά στην κοινωνία και την συντήρηση των οικογενειών τους.

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση περιμένει με αγωνία την αντίδραση του ΙΣΚΕ φοβούμενη το κλίμα που θα δημιουργηθεί ενόψει μιας περιόδου που ήδη έχει φορτωθεί τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τα όσα έχει αποφασίσει σε εθνικό επίπεδο και για τα όσα προτίθεται να εφαρμόσει.
Η αλήθεια είναι ότι με την προωθούμενη συμφωνία, η οποία αν εφαρμοστεί θα έρθει αντιμέτωπη με 12.000 άμβωνες δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα και μάλλον αυτό αποτυπώνει μια πράξη με αποτελέσματα που μάλλον θα ταράξουν την κοινωνία

orthodoxia

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.