Με τη χάρη του θεού και την ευλογία του Σεπτού ποιμενάρχη Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ,πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 ,στην αίθουσα της Μητροπόλεως Αργολίδος ,οι πρώτες απολυτήριες πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αργολίδος.

Μία πενταμελής επιτροπή, με πρόεδρο τον Κακούρη Γρηγόριο ,Διευθυντή της Σχολής και μέλη ,τους Μαυραγάνη Διαμαντή, καθηγητή Βυζαντινής μουσικής ,Πετράτο Γρηγόριο ,καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής ,Ζέρβα Χρήστο ,καθηγητή βυζαντινής μουσικής και Κουμπανάκη Γεώργιο ,καθηγητή βυζαντινής μουσικής. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παραβρέθηκε η κα. Παρθενίου Μαρία .

Η επιτροπή εξέτασε τους σπουδαστές, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τα διπλώματά τους όλοι με άριστα (10).

Οι σπουδαστές δούλεψαν σκληρά δίπλα στους άξιους καθηγητές της Σχολής ,τους Καρκαλάτο Δημήτριο ,υποδιευθυντή και πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, Ρούτουλα Κωνσταντίνο, πρωτοψάλτη του Ιερού ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου και Χαβιαρλή Ιωάννη λαμπαδάριο του καθεδρικού Ι.Ν Αγίου Πέτρου , και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν.

Στις εξετάσεις παραβρέθηκε κι η γραμματεία της Σχολής π. Θεόδωρος Στεργίου και Αικατερίνη Πολίτου (πρεσβυτέρα).

Οι μαθητές που εξετάστηκαν ήταν στο Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής οι π. Κων/νος Ξανθόπουλος, Ηλίας Μηναίος, Χρήστος Χουντάλας ,Παύλος Χουντάλας ΚΑΙ δίπλωμα βυζαντινής μουσικής πείρε ο Παναγιώτης Σελίμος.

Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδος με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νεκταρίου, στα πλαίσια της διαφυλάξεως, διατηρήσεως και διαδόσεως της πατρώας ψαλτικής τέχνης, όπως αυτή διασώθηκε ανά τους αιώνες έως σήμερον και η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στα πλαίσια της μουσικής εκπαιδεύσεως και ειδικής καταρτίσεως των ενδιαφερομένων να διακονήσουν τα Ιερά Αναλόγια της Ιεράς Μητροπόλεως, ίδρυσε Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως και την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.