ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Την έντονη καταδίκη τους για το νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών το οποίο έγινε νόμος του κράτος εξέφρασαν οι Μητροπολίτες Εδέσσης και Καλαβρύτων.

«Ντροπη! Ντροπή! Ντροπη!», δήλωσε χαρακτηριστικά απογοητευμένος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην Εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την ψήφιση του νομοσχεδίου κι έθεσε τους βουλευτές που το ψήφισαν προ των ιστορικών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ευθυνών τους.

Ο Ιεράρχης των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας, είπε πολλά ακόμη για την ακρίβεια, τα οποία θα συζητηθούν, καθώς απεικονίζουν την κατηγορηματική αντίθεση της Εκκλησίας σε όλα όσα προωθήθηκαν νομοθετικά από την κυβέρνηση. «Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση εκείνο το χαμόγελο του πρωθυπουργού μόλις τον είδα προς το τέλος της διαδικασίας να κάθεται στα έδρανα της Βουλής» σχολίασε ο Σεβασμιώτατος. «Οπως ανέφερε ο ίδιος, ο στόχος επετεύχθη. Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός στόχος που επιτεύχθηκε; Μήπως η ορθόδοξη Ελλάδα μας και ο Χριστός μας;».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας συνέχισε εξίσου λέγοντας: «Καταρχάς θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα επίσης μεγάλο συγχαρητήρια σε όλους τους πατριώτες της Βουλής. Οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Σε όλο το φάσμα του πολιτικού μας κόσμου, που διατηρεί ακόμη την αξιοπρέπειά του. Η Εκκλησία, άλλωστε, είναι υπερκομματική. Για τους υπόλοιπους, για όλους εκείνους δηλαδή που πήγαν κόντρα στον Θεό, στη φύση και στη λογική, και ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το βδελυρότερο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη. Να ξέρουν ότι έκαναν ένα τεράστιο και ιστορικό λάθος που θα τους βαραίνει για πάντα. Οσα έκαναν, θα τα βρουν μπροστά τους. Θα καταλάβουν τι έπραξαν μετά από λίγα χρόνια, όταν θα έχουν ξεπεζέψει από το άλογο».

Οσο για το τι θα πράξει η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας σε επίσημες τελετές που θα παρευρίσκονται υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο, συνεργάτες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου, μας είπαν λακωνικά: «Περιμένετε και θα δείτε…».

Λάβρος ο Εδέσσης Ιωήλ για όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, υπογράμμισε ότι δυο Αγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας αξιώθηκαν να φιλοξενήσουν τον Απόστολο Παύλο και είχαν ως εκκλησία την κατοικία τους, με την Αγία Πρίσκιλλα να ξεπερνά στην αρετή τον Άγιο Ακύλα, ενώ και οι δύο αποτελούν πρότυπο συζυγίας. Με αυτό τον τρόπο ο Σεβάσμιος Ιεράρχης επέλεξε να αναδείξει περίτρανα ότι η οικογένεια αποτελείται μόνο από τον άνδρα και την γυναίκα.

Αναφέρθηκε και στο επίμαχο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιος από την μια να ομολογεί τον εαυτό του ως χριστιανό, να εισέρχεται στον ναό, να απαγγέλει προσευχές της Εκκλησίας και ταυτόχρονα να ψηφίζει τέτοιους απαράδεκτους και καταστροφικούς νόμους, όπως αυτός για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.