Προσφώνηση Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αρσενίου Κατερέλου, Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Δίβρης, εις το τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Αγαπητοί προσκυνηταί.

Ευχόμεθα ο της νίκης του λαού επώνυμος, Άγιος Νικόλαος, δι ευχών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Συμεών, να μας ενισχύει στον πνευματικό μας αγώνα και να μας προστατεύει από κάθε κίνδυνο που αφορά την ψυχή και το σώμα μας.

Βεβαίως «ειρήσθω εν παρόδω» ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι: Ναι μεν η προσευχή μας παντού και πάντοτε είναι δραστικωτέρα της εν γένει επιβλητέας εκ μέρους προσοχής σε όλα τα θέματα. Αλλά και η ανθρώπινη προσοχή είναι βασικωτάτη απολύτως προϋπόθεση δια να ενεργήσει ωφέλιμα και προστατευτικά η προσοχή μας.

Θερμές ευχαριστίες αποδίδουμε προς όλε στις κατευθύνσεις εκ μέσης καρδίας δια την εδώ παρουσία σας εν μέσω των γνωστών δυσκολιών.

Παρακαλώ άπαντας εύχεσθε δια την αναξιότητά μου.

Εξόχως ευχαριστούμεν τους αμέσως συντελεστάς αυτής της απλής και λιτής πανηγύρεως τους Αγίους Ιεροψάλτας, νεωκόρους και λοιπούς διακονήσαντες.

Ιδιαίτερες ευχαρστίες εκφράζομεν εις τους εξοχωτάτους Άρχοντας, τον Αντιπεριφερειάρχην κ. Αθανάσιον Καρακάντζαν και τον Δήμαρχον Λαμιέων κ. Ευθύμιον Καραϊσκον. Αν κάποιον άθελά μου παρέλειψα ζητώ εκ βάθους καρδίας συγγνώμη. Δράττομαι δε της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Δήμο Λαμιέων δια την μέχρι τώρα μεγάλη βοήθειά εις την Ιερά μας Μονή. Ευελπιστούμε δε ότι και εις το εγγύς μέλλον θα συνδράμουν εις την επίλυσην και διευθέτησιν των προβλημάτων που αφορούν την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου.

Σφραγίζοντες δε τον σύντομον τούτον χαιρετισμόν, εκφράζομεν υικές ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην μας κ.κ. Συμεών δια την εδώ παρουσία του.

Τούτο αποτελεί δι εμάς χαρά, τιμή, ευλογία και ενίσχυση πνευματική.

Υικώς ευχόμεθα ο Θεός να του χαρίζει έτη πολλά με υγείαν κατ΄άμφω προς Δόξαν Θεού και επ΄αγαθώ της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Άγιος Προστάτης μας Νικόλαος να τον ενισχύει και φωτίζει εις το δύσκολον και πολυδιάστατον πνευματικόν του έργον. Την ευχή Σας Σεβασμιώτατε.

Παρακαλώ πολύ εύχεσθε και προσεύχεσθε υπέρ ημών.

Τέλος, πάλιν και πολλάκις αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί, εύχομαι έτη πολλά και ευλογημένα σε όλους σας και φυσικά ιδιαιτέρως σε όσες και όσους άγουν τα ονομαστήριά τους.

Σας ευχαριστώ!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.