Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 4:00 το απόγευμα, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα.

Το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης στρέφεται στη μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Κοινή ωστόσο είναι η εκτίμηση ότι πρόκειται για μονομαχία μεταξύ του Ερντογάν και του Ιμάμογλου.

Το βράδυ του Σαββάτου, μια ημέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Κουρούμ, προσευχήθηκε στην Αγία Σοφία και επισκέφθηκε την ισλαμική αδελφότητα του «Ισμαΐλ Αγά», μία άτυπη θρησκευτική οργάνωση με πολιτική επιρροή.

Όσοι βρέθηκαν στο χώρο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ερντογάν φωνάζοντας συνθήματα: «Ιδού ο στρατός, εδώ ο διοικητής».

Όπως είναι γνωστό, ο Τούρκος Πρόεδρος σε προεκλογικές ομιλίες του ανέφερε ότι για τον ίδιο θα ήταν η μεγαλύτερη τιμή να τον μνημονεύουν ως τον Πρόεδρο που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τέμενος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.