Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και πλήθους πιστών τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε εκ της ευαγγελικής περικοπής στις λέξεις του Κυρίου προς τον παραλυτικό «θάρσει τέκνον» ειπών ότι «… αυτές οι λέξεις επί διακόσια χρόνια επαναλαμβάνονται από τα χείλη της στοργικής Μητέρας, της Παναγίας, προς κάθε προσκυνητή που έρχεται εδώ αναζητώντας ελπίδα, “θάρσει τέκνον”, “πάρε παιδί μου ελπίδα και δύναμη” ώστε να επανέλθεις στο σπίτι σου με πεπληρωμένες τις δεξαμενές της ψυχής σου από ελπίδα και θάρρος».

Ανεφέρθη, επίσης, ο Μητροπολίτης στην τελετή της εξόδου εκ του Ιερού Παλατίου του Τιμίου Σταυρού στο Βυζάντιο και ευχήθηκε για το άγιο δεκαπενθήμερο στους πιστούς, τους οποίους παρεκάλεσε να συμμετάσχουν στις Ιερές Παρακλήσεις και να εορτάσουν χαρούμενοι τη μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Μεταστάσεως της Θεοτόκου και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην Τήνο και στο Ιερό Ίδρυμα ειπών εν τέλει προ της απολύσεως ότι «… το πολυτιμότερο μετά το ιερό Εικόνισμα στον Ναό είστε εσείς, τα τίμια πρόσωπά σας και οι γεμάτες πίστη και ευλάβεια καρδιές σας!».

Προ της απολύσεως τελέσθηκε η τελετή της Προόδου διά της εξόδου του Τιμίου Σταυρού εκ του Ιερού Βήματος και εν συνεχεία με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη άπαντες οι εκκλησιαζόμενοι προσεκύνησαν τον Τίμιο Σταυρό και έλαβαν δια χειρός του Επισκόπου και των Ιερέων τα άνθη του βασιλικού.

Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.