Τάκης Θεοδωρόπουλος | Καθημερινή-Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι καλά, πρόπερσι, την ημέρα του Athens Gay Pride, η πρόσοψη της Βουλής είχε καλυφθεί από τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου.

Είναι η σημαία όσων προασπίζονται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Αν θυμάμαι καλά, που θυμάμαι καλά, τότε κανείς δεν είχε βρει την προβολή κακόγουστη ή άτοπη.

Ποιος θα τολμούσε να εκθέσει τον συντηρητισμό του δημόσια;

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι στοιχείο της δημοκρατίας μας, ως εκ τούτου η Βουλή, τιμώντας την, τιμά τη δημοκρατία μας.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η Βουλή επιχείρησε να συμμετάσχει στον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της προστάτιδός τους Παναγίας.

Και το Διαδίκτυο πλημμύρισε από τους ολολυγμούς της προοδευτικής συνείδησης.

Το βίντεο με τις μάχες, τους θύμισε αισθητική της χούντας. Θα προτιμούσαν κάτι σε Τριφό, που τον μνημόνευσε ο Σαββόπουλος στο Mega. Και αντί για την εικόνα της Παναγίας, ας πρόβαλλαν τη σεπτή μορφή της Ζαν Μορό στο «Ζυλ και Τζιμ».

Βλέπετε, η προοδευτική συνείδηση στη χώρα μας διαθέτει εκλεπτυσμένη αισθητική. Δεν ειρωνεύομαι την αισθητική του κ. Φίλη και των συνοδοιπόρων του.

Αναφέρομαι στον απελευθερωτικό στρατό των ηθών μας. Σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα γίνει πραγματική ευρωπαϊκή χώρα μόνον αν θεραπεύσει τις εμμονές της.

Και μέσα στις εμμονές της είναι και η Παναγία. Ας λένε ό,τι θέλουν. Δεν τους πείραξε ο στρατός. Στο κάτω κάτω, μπροστά στη Βουλή υπάρχει το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κανείς ώς σήμερα δεν το θεώρησε ασυμβίβαστο. Η εικόνα της Παναγίας τούς ενόχλησε.

Δηλώνω ευθαρσώς και εν γνώσει όλων των συνεπειών του νόμου ότι δεν είμαι θρησκευόμενος. Πρόβλημά μου, όπως και πρόβλημά μου είναι η πίστη μου.

Όμως δεν μπορώ να αγνοήσω ότι ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής είναι ότι η επίσημη Ευρώπη έχει λογοκρίνει τη χριστιανική της παράδοση.

Επειδή φοβάται τους αλλόθρησκους πληθυσμούς της. Η ευρωπαϊκή μνήμη χωρίς τον χριστιανισμό είναι ανάπηρη. Ούτε τον φιλελευθερισμό δεν μπορείς να καταλάβεις.

Το ίδιο ισχύει και για την εθνική συλλογική μας μνήμη. Η εικόνα της Παναγίας σε ένα βίντεο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σε αυτή τη συλλογική μνήμη απευθύνεται.

Κοινώς, απευθύνεται στο λαϊκό αίσθημα. Οι ταλιμπάν της προόδου ας κάνουν όσα μαθήματα θέλουν με τον δείκτη της δεξιάς προτεταμένο.

Δεν είναι πολλοί. Εχουν όμως μεγάλες ιδέες. Και η μεγαλύτερη είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση υπάρχει χάρη σ’ αυτούς. Δεν διαφέρουν και πολύ από τον Τσίπρα και τον Φίλη, που πιστεύουν ότι μια μέρα θα ξυπνήσουν και θα είναι κυβέρνηση. Είναι η λογική του περιθωρίου.

Όμως δεν τους υποτιμώ. Δεκαετίες τώρα, την Ελλάδα την κυβερνά το περιθώριο. Το κέντρο ψάχνει να βρει τη θέση του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.