Την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο εορτασμού 50 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η επίσκεψη της ΠτΔ ξεκίνησε από τον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, στον αύλειο χώρο του οποίου λειτουργούν οι κοινωνικές και φιλανθρωπικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα για το Συσσίτιο, το Γηροκομείο, τον Ξενώνα Ασθενών και τον Παιδικό Σταθμό που διακονούν και υποστηρίζουν καθημερινά τον άνθρωπο χάριν της αγάπης των εθελοντών που εργάζονται σε αυτά.

Η Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την σπουδαία αυτή προσφορά, σε έναν οργανωμένο χώρο με πλήρως λειτουργικά και ανακαινισμένα κτίρια, συνομίλησε με εθελοντές καθώς και με ωφελούμενους των δομών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια Ζέιτενλινκ όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως κατέθεσε στέφανο δάφνης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Επισκοπείο, παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του Προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας κ. Ιγνάτιου Κατεϊτζίδη και όλων των Δημάρχων που επεκτείνεται η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως.

Αφού ανεφέρθη σύντομα και περιεκτικά στην ιστορία της Μητροπόλεως και στο πολλαπλό έργο που επιτελεί, έθεσε και τις προοπτικές ανάπτυξης της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην οποία κατοικεί η πλειοψηφία των νέων ανθρώπων.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο για την ευγενική και τιμητική πρόσκλησή του και έκανε λόγο για ένα έργο πνευματικό και κοινωνικό αλλά και βαθειά πατριωτικό που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, ο οποίος εμπνέει τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής για προσφορά στον πλησίον.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.