Εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι Σέρβοι για 17η ημέρα κρατούν αποκλεισμένους με οδοφράγματα του δρόμους στο βορρά, οι αρχές της Πρίστινα απαγόρευσαν στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή στο Πετς, την ιστορική πρώτη έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας, στις 7 Ιανουαρίου (με το παλαιό εορτολόγιo).

Με ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Σερβίας κάνει γνωστό ότι ο Μακαριώτατος δεν εγκαταλείπει την πρόθεσή του να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή και προσδοκά την ανάκληση αυτής της μεροληπτικής απόφασης.

Παράλληλα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών των Σέρβων Ορθοδόξων που ζουν στην περιοχή όπου ο Σερβικός λαός ζει για τουλάχιστον χίλια πεντακόσια χρόνια.

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος προσεύχεται στον Θεό για ειρήνη και καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα προσεύχεται να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπου ζουν μαζί για αιώνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.