Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κίεβο εξέφρασε την υποστήριξή της στους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, οι οποίοι βρίσκονται στην -κατεχόμενη από τη Ρωσία- Κριμαία.

Η πρεσβεία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η ανακοίνωση έγινε αφότου, την περασμένη Κυριακή, οι εκπρόσωποι των Ρωσικών Αρχών -και συγκεκριμένα συνεργάτες του «Κέντρου αντιμετώπισης εξτρεμισμού» εισέβαλαν στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Μπάλκα της Κριμαίας, διέκοψαν τη Θεία Λειτουργία, ανάγκασαν όσους τους παρευρισκόμενους να βγουν στην αυλή και συνέταξαν πρωτόκολλο βεβαίωσης παράβασης. Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην καταπίεση της Ουκρανικής Εκκλησίας στην Κριμαία, η οποία συνεχίζεται από το 2014, όταν ο ρωσικός στρατός κατέλαβε παράνομα την χερσόνησο.

Η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας αναφέρει: «Στηρίζουμε τους πιστούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Κριμαία, όπου οι ρώσοι επιχειρησιακοί διέκοψαν την κυριακάτικη Λειτουργία στην περιοχή Μπιλογίρσκι με επίπλαστο πρόσχημα. Πάντα θα στηρίζουμε την την ελευθερία της θρησκευτικής έκφρασης, ανεξάρτητης από την εξωτερική παρέμβαση. Αφήστε τους ανθρώπους να προσεύχονται ελεύθερα! #ΚριμαίαΕίναιΟυκρανία », ανέφερε η διπλωματική αποστολή στην ανακοίνωση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.