«Έχω καλά νέα να μοιραστώ μαζί σας! Χάρη στις προσπάθειες των Φίλων του Αγίου Νικολάου και στη συνεργασία του κορυφαίου εμπειρογνώμονα της Βυζαντινής εικονογραφίας της Αρχιεπισκοπής μας, Επισκόπου Αμισού κ. Ιωακείμ και του αγιογράφου π. Λουκά (από την Ι.Μ. Ξενοφώντος του του Αγίου Όρους) ολοκληρώνουμε τον σχεδιασμό για την αγιογράφηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, αναφορικά με την μηνιαία ενημέρωση για την πορεία των εργασιών στον Άγιο Νικόλαο του Μανχάταν.

Στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος ανάφερε επίσης ότι περασμένη εβδομάδα, ο π. Λουκάς ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη από το Άγιο Όρος, αφού ήδη είχε αρκετές ώρες συνεργασία εξ αποστάσεως, με τον επίσκοπο Αμισού για την ανάπτυξη του προγράμματος για τον ναό. Ο επίσκοπος Ιωακείμ ετοίμασε μια παρουσίαση για τους Φίλους του Αγίου Νικολάου, αναφορικά με τον εσωτερικό σχεδιασμό για την εικονογράφηση του ναού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από συνάντηση εργασίας με τον Επίσκοπο Αμισού κ. Ιωακείμ και τον π. Λουκά Ξενοφωντινό, έγραψε χαρακτηριστικά: “Σχεδιάζεται η εικονογράφηση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν με τους κορυφαίους στον χώρο Επίσκοπο Αμισού Ιωακείμ και π. Λουκά Ξενοφωντινό. Θα αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για όλες και όλους”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.