ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ: Οι ποντιακής καταγωγής Έλληνες της Αμερικής ετοιμάζονται πυρετωδώς για το 36ο Ετήσιο Ιερό Προσκύνημα και Πανηγύρι προς τιμήν της προστάτιδας του ποντιακού ελληνισμού Παναγίας Σουμελά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ποντιακή Γη του Νέου Κόσμου, από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου. Για το λόγο αυτόν το Ιερό Ίδρυμα Παναγία Σουμελά Αμερικής και Καναδά διοργάνωσε Γενική Συνέλευση το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου 2019, στην Ποντιακή Λέσχη στην Αστόρια.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η αγορά τρίτου οικοπέδου για την κάλυψη των αναγκών του Ιδρύματος. Η ολοκλήρωση της αγοράς αναμένεται να γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Το 36ο Ιερό Προσκύνημα και η πανήγυρη του Ιερού Ιδρύματος θα διεξαχθούν όπως πάντα τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Όλοι οι Πόντιοι της αμερικανικής επικράτειας θα συγκεντρωθούν στην Ποντιακή Γη (253 Marshall Hill Road, West Milford NJ 07480) προκειμένου να τιμήσουν και να προσκυνήσουν το ιερότερο σύμβολό τους.

Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 17:00, με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και γλέντι με τη συνοδεία ποντιακής λύρας.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και στις 19:00 θα τελεστεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση του πιστού αντιγράφου της Παναγίας Σουμελά. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα.

Τέλος, την Κυριακή 18 Αυγούστου οι προσκυνητές θα παρακολουθήσουν τον Όρθρο (ώρα 09:00), τη Θεία Λειτουργία, την Αρτοκλασία και το μνημόσυνο για τους απανταχού κεκοιμημένους Ποντίους αδελφούς, και στις 12:00 τη λιτάνευση της εικόνας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με χαιρετισμούς επισήμων και παραδοσιακό πανηγύρι με πρωταγωνιστή την ποντιακή λύρα.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώθηκε και η δωρεά σπουδαίων ιστορικών βιβλίων στο Ίδρυμα από τον επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο.

Η προσφορά αυτή έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να δημιουργηθούν βιβλιοθήκη και εκθεσιακός χώρος για τη διαφύλαξη του πνευματικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και λαογραφικού υλικού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.