Με κάθε επισημότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στο Παραλίμνι η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, κατά την οποία πανηγυρίζει ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός στο κέντρο της πόλης.

Για το εύσημο της ημέρας, όταν η 23η Απριλίου συμπέσει μέσα στη Μεγάλη Σαρακοστή ή τη Μεγάλη Εβδομάδα, η εορτή τελείται εκ μεταθέσεως το Σαββάτο της Διακαινησίμου. Φέτος όμως λόγω της απαγόρευσης παρουσίας πιστών κατά τη Διακαινήσιμο εβδομάδα, η εορτή μετατέθηκε μια εβδομάδα αργότερα.

Την παραμονή, Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, εφημερίους και Διακόνους του ναού και όμορων ενοριών.

Πιστοί από ολόκληρη την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου προσήλθαν στον ιερό ναό αλλά και στον προαύλιο χώρο για να τιμήσουν την μνήμη του πολιούχου και προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου και να αποθέσουν στο τεμάχιο του ιερού του λειψάνου τα φορτία των προβλημάτων της ζωής.

Παρέστησαν επίσης μεταξύ άλλων οι έντιμοι οι και εορτάζοντες Γεώργιος Κάρουλλας, βουλευτής Αμμοχώστου, Γεώργιος Οικονόμου, Αστυνόμος Α’ Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου και ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Λουκάς Χατζημιχαήλ.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου γύρω από τον ναό.

Την επομένη, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η τιμή του Αγίου Γεωργίου, έχει οικουμενική διάσταση, καθ’ ότι τιμάται τόσο στον Ορθόδοξο χώρο και αλλαχού. Πολλά Μοναστήρια, ναοί και εξωκλήσια είναι αφιερωμένα στη μνήμη του, ενώ το όνομα του υπάρχει σχεδόν σε κάθε οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ο σεβασμός που λαμβάνει το πρόσωπο του Μεγαλομάρτυρος από τις άλλες θρησκείες και δόγματα.

Ευχόμαστε με τις πρεσβείες του Αγίου Γεωργίου να παρέλθει σύντομα η δοκιμασία την οποία διέρχεται ο τόπος μας και η ανθρωπότητα ολόκληρη.

Χρόνια πολλά σε όλους του Παραλιμνίτες και σ’ ολοκληρο το Παραλίμνι που γιορτάζει ο πολιούχος και Προστάτης Άγιός του.

Χριστός Ανέστη!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.