Τα στατιστικά στοιχεία της ποιμαντικής διακονίας του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου για το έτος 2021 έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσημος ιστότοπος της εν Ρωσία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με αυτά, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, τέλεσε 113 Ιερές Ακολουθίες, μεταξύ των οποίων δύο εγκαίνια και μία ακολουθία θυρανοιξίων ιερών ναών.

Μαζί με άλλους αρχιερείς, ο Μακαριώτατος τέλεσε μία χειροτονία εις Επίσκοπον ενώ χειροτόνησε επίσης έξι πρεσβύτερους και τρεις διακόνους.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Κύριλλος πραγματοποίησε έξι πρωτοβάθμιες επισκέψεις σε πέντε επισκοπές της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τη διάρκεια του έτους. Σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επισκέψεων και εκδηλώσεων για το 2021 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω περιορισμών που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.

Υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου πραγματοποιήθηκαν πέντε συνεδριάσεις της Ιεράς Συνόδου, μεταξύ των οποίων λήφθηκαν πλήθος αποφάσεων από μέλη της Συνόδου δι’ αλληλογραφίας. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδριάσεις του Ανωτάτου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και μία κοινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου και του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.