Σχεδόν τη μισή μητροπολιτική του περιφέρεια επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για λόγους λειτουργικούς και ποιμαντικούς.

Μετέβη σε περισσότερα από τριάντα χωριά, για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και να χοροστατήσει στους εόρτιους Εσπερινούς και στις καθημερινές ακολουθίες του Μικρού και Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος, κάθε απόγευμα σε δύο πλησιόχωρες ενορίες, μία μικρή και μια μεγαλύτερη.

Είχε έτσι την ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος να συναναστραφεί με τους κατοίκους των χωριών, ιδιαιτέρως με όσους διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και παρεπιδημούν τους θερινούς μήνες στα όρια της περιφέρειας Σιδηροκάστρου, Ηράκλειας και Ροδοπόλεως, να συνομιλήσει μαζί τους και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Με έκδηλη τη χαρά στα πρόσωπά τους, οι ενορίτες κάθε επαρχίας περίμεναν για να υποδεχθούν τον Σεβασμιώτατο και να ακούσουν τις πνευματικές νουθεσίες αλλά και τις πατρικές του ευχές, με την ευκαιρία του Δεκαπενταυγούστου, για υγεία και χρόνια πολλά.

O Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε σε κάθε χωριό να ευχαριστήσει και τον Εφημέριο αλλά και τους κατοίκους για την υποδοχή και την φιλοξενία τους, και να επαινέσει τις κυρίες που έψαλλαν με την καλλιφωνία τους και όλη τη δύναμη της ψυχής τους την Παράκληση στην Παναγία μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.