«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην Εκκλησία να συνδράμουμε τον κοινωνικό της ρόλο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας υπογράφοντας προγραμµατικές συμβάσεις τόσο μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου για επεμβάσεις στον εν λόγω ναό, όσο και μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής.

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου τον Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιο, στο γραφεία της Μητρόπολης, στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, υπογράφηκαν προγραμµατικές συμβάσεις, α) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Αγίου Γεωργίου Χιλιομοδίου για επεμβάσεις στον εν λόγω ναό, προϋπολογισμού 62.000 ευρώ, β) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ναού Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο για την ανέγερση ισόγειας οικοδοµής µε υπόγειο µε χρήση χώρου συνάθροισης κοινού – εστιατόριο (γεύμα αγάπης και εξοπλισμός) και γ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μητρόπολης Κορίνθου για την επανάχρηση, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δύο κτηρίων της Μητρόπολης Κορίνθου (Βιβλιοθήκη και Εκθετήριο), για την ανάδειξή τους ως Πνευματικά Κέντρα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος επισήμανε προς τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα ότι για πρώτη φορά υποστηρίζεται η μητρόπολη στα έργα που κάνει και τα οποία σκοπεύουν στην συνδρομή των φτωχών και των αδυνάτων, με τον περιφερειάρχη να δηλώνει από την πλευρά του:

«Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην Εκκλησία να συνδράμουμε τον κοινωνικό της ρόλο». Ο Παναγιώτης Νίκας, παράλληλα, εξήρε τις δράσεις που αναλήφθηκαν από την Εκκλησία στην διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τον διαχρονικό αγώνα της εν γένει «ως πυλώνας σταθερότητας στην διατήρηση της εθνικής μας υπόστασης».

Παράλληλα, δύο συμφωνητικά έργων στην Κορινθία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, τα οποία επισκέφθηκε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Το ένα αφορά σε επείγουσες εργασίες αποκατάστασης πρανών και αντιπλημμυρικών υποδομών στο ρέμα των Ροζενών, έργο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ και το δεύτερο στις εργασίες κατασκευής και προσβασιμότητας στο μνημείο Ρητοϊτών στο ναΰδριο της Θεοτόκου στα Αθίκια.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στην διάρκεια της παραμονής του στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας είχε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας και υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο ζητήματα δυσλειτουργιών στην Διεύθυνση Μεταφορών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.