Την Κυριακή 30-1-2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος μετέβη στην Ιερά Μονή Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου και συγκεκριμένα στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Οσίου (παραπλεύρως της Ιεράς Μονής) όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό επί τη μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελισσιανός.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα εξέφρασε τις ευχές του για την κατά Θεόν πορεία της Γυναικείας Αδελφότητος της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Οσίου, αλλά και όλων των ευλαβών προσκυνητών αυτής.

Την Δευτέρα 31-1-2022 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου.

Προ της αναγνώσεως του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή «Επί καθιερώσει Ιερού Άμβωνος», με την ευκαιρία της τοποθετήσεως Άμβωνος στον Ιερό Ναό, που αποτελεί έργο του σπουδαίου Παριανού Καλλιτέχνη-Ξυλογλύπτη κ. Αντωνίου Ρούσσου, όπως άλλωστε και όλα τα ξυλόγλυπτα στοιχεία του Ιερού Ναού (Τέμπλο, Προσκυνητάρια κλπ).

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμ. Νικόδημος Σαραντόπουλος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο παριανός λαός με επικεφαλής τους τοπικούς άρχοντες του νησιού.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς τους εκκλησιαζομένους και ευχήθηκε ιδιαιτέρως για την ασθενούσα Γερόντισσα Αρσενία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.