ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Εικόνες παρακμής δείχνει η Καθολική Εκκλησία μετά τις απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση των Ιερέων σε πάνω από 50 Μητροπόλεις. Τους τελευταίους 4 μήνες πάνω από 50 Επισκοπές στις Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στοιχεία για τη δράση χιλιάδων ιερέων που κατηγορούνται για ασέλγεια σε ανήλικα παιδιά.

Σχεδόν 50 Επισκοπές έχουν δημόσια υποδείξει τους Ιερείς που ασελγούσαν σε παιδιά ενώ άλλες 55 αναμένεται να καταθέσουν στοιχεία το προσεχές διάστημα.

Το νούμερο αυτό φαντάζει εξωπραγματικό μιας και πρόκειται για τις μισές σχεδόν Επισκοπές της Καθολικής Εκκλησίας σε Αμερικανικό έδαφος.

Καθημερινά αυξάνονται οι φωνές από ενορίες που καταγγέλουν κάποιον ιερέα για παρόμοια αδικήματα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κρίση, κάλεσε για ενότητα στην Καθολική Εκκλησία της Αμερικής.

Την ίδια στιγμή, η Ορθοδοξία δοκιμάζεται, με το σχίσμα να πλανάται σαν σκιά πάνω από τα Πατριαρχεία Μόσχας και Κωνσταντινούπολης ενώ οι επικοινωνιακές εχθροπραξίες αναμένεται να κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο των Θεοφανείων με την επίσκεψη Επιφάνιου στο Φανάρι.

Θα πρέπει όλες οι πλευρές να επιδείξουν σύνεση και υψηλό αίσθημα ευθύνης και το πιο βασικό, να μην πληγώσουν τους πιστούς Ορθοδόξους που έχουν την Εκκλησία ως καταφύγιο.

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.