Στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Ι. Παράκληση το εσπέρας της Πέμπτης 6ης Αυγούστου 2020.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αντλώντας έμπνευση από την εορτή της Μεταμορφώσεως αναφέρθηκε στα πρόσωπα, που ήταν παρόντα στο όρος Θαβώρ, τονίζοντας ότι ο Χριστός με την Μεταμόρφωσή Του έδειξε στους Μαθητές του την δόξα της Αναστάσεως Του δεικνύοντας ότι Αυτός είναι ο Κύριος των ζώντων και των κεκοιμημένων. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε σε όλους να είναι ενωμένοι με τον Σωτήρα Χριστό και να τους χαρίζει υγεία ψυχής και σώματος!

Στις Κεγχρεές Κορινθίας και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μετέβη ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου και ετέλεσε την Ι. Ακολουθία της Μεγάλης Παρακλήσεως. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς Πιστούς αρχικά ομίλησε για την μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως και στην συνέχεια για την Υπεραγία Θεοτόκο, που χαρίζει στους ανθρώπους, δια του Υιού Της, την Ζωή και την ελπίδα της Αναστάσεως. Ολοκλήρωσε την ομιλία του μεταφέροντας στους παρισταμένους τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας!

Το ίδιο απόγευμα και στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πασσίου τέλεσε την Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος. Ο π. Άνθιμος τόνισε πως με την Μεταμόρφωσή του ο Χριστός αποκάλυψε την φύση Του και προφήτεψε, δηλαδή έδειξε, την λαμπρότητα που θα έχει κάθε άνθρωπος που υπακούει και τηρεί τις εντολές Του! Τέλος, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου ευχήθηκε όλοι δια της μετανοίας και της ασκήσεως να αποκτήσουν την λαμπρότητα και την χάρη του ακτίστου Θείου Φωτός!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.