Τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε την Κυριακή, 8 Αυγούστου 2012 το απόγευμα ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας.

Τον Ι. Άμβωνα παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος στον Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Πέτρο Θωμαΐδη, ο οποίοςομίλησε αναλύοντας το τροπάριο της Μ. Παράκλησης «Τα νέφη, των λυπηρών εκάλυψαν, την αθλίαν μου ψυχήν και καρδίαν,…», επισημαίνοντας ότι πολλές φορές οι λύπες κατακλύζουν την ψυχή του ανθρώπου και τον κάνουν να αναρωτιέται μήπως τελικά ο Θεός είναι τιμωρός. Η απάντηση όμως είναιξεκάθαρη, καθώς «οἰκτίρμων καὶ ἐλεήμων ὁ Κύριος, μακρόθυμος καὶ πολυέλεος» (Ψαλ. 102,8), αφού φυσικά δεν είναι ο Θεός που τιμωρεί, αλλά εμείς οι θνητοί που αυτοτιμωρούμεθα με την απομάκρυνση, την αποστασιοποίηση και την άρνηση, που κακώς επιδεικνύουμε απέναντι στο θέλημα του Θεού.

Κατέληξε δε τον λόγο του επικαλούμενος τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και προτρέποντας τους Πιστούς να επιζητούν το έλεος του Θεού και να υπακούουν στο θέλημά Του!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.