Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην ενορία Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, κατά την εορτή του Αγίου.

Αν και βρισκόμαστε σε δύσκολους και «πονηρούς» καιρούς, ο λαός του Θεού συγκεντρώθηκε για να τιμήσει έναν άγιο του 4ου αιώνα! Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο κ. Αθηναγόρας δανείστηκε στίχους από ένα εσπέριο τροπάριο του αγίου: «Αἵματι τῷ σῷ σταζόμενος, τῷ ζωοδότῃ Χριστῷ, τῷ τὸ αἷμα τὸ τίμιον, διὰ σὲ κενώσαντι, προσηνέχθης Δημήτριε, καὶ κοινωνὸν σε δόξης εἰργάσατο, καὶ βασιλείας αὐτοῦ συμμέτοχον».

Η κένωση του Χριστού, το «άδειασμα» της Θεότητάς του για να να σαρκωθεί, έγινε η αιτία να καινωθεί, να γίνει καινούργιο, το ανθρώπινο σώμα, ο άνθρωπος. Αυτό έζησε ο Άγιος Δημήτριος με τη βιοτή και γι’ αυτό προσέφερε το δικό του αίμα, ώστε να ενωθεί με το Αίμα του Χριστού. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της ένωσης; Η «εργασία» (ειργάσατο), το να κάνει ο Χριστός μέλος της δόξας Του τον Άγιο Δημήτριο. Αυτόν τον συμμέτοχο της Βασιλείας του Θεού τιμούν οι άνθρωποι, αν και περνούν αιώνες από το μαρτύριό του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.