Με την παρουσία πλήθους προσκυνητών από την Καλαμάτα και τη ευρύτερη περιοχή, πανηγύρισε ο Ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας. Κατά τον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς.

Αναφερόμενος στην ιστορικότητα του Ιερού Ναού και στο γεγονός ότι από το ναόν αυτόν ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την προσωπική τους επανάσταση και να απελευθερωθούν από τα δεσμά της αμαρτίας και των παθών.
Παραλλήλισε την προσωπική επανάσταση του καθενός με αυτήν των Δώδεκα Αποστόλων, οι οποίοι αδιαφορώντας για τη χλεύη των Ιουδαίων και έχοντας πίστη ακολούθησαν τον Χριστό και εξελίχθηκαν από μαθητές σε Αποστόλους και διδασκάλους της οικουμένης, κάνοντας την επανάσταση της πίστεως και της αγάπης.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αποστολή του καθενός μας εντός της Εκκλησίας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αποστολή του συγκεκριμένου Ιστορικού Ναού, αναφέροντας ότι τα έσοδα από τον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων προορίζονται για την ενίσχυση του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών, έργο το οποίο αποτελεί έμπνευση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνμίας κ. Χρυσοστόμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής προεξήρχε και κήρυξε τον θεό λόγο κατά τη θεία λειτουργία ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Γεώργιος Μπίζας, ενώ κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών τους ύμνους απέδωσαν τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας υπό τη διεύθυνση του διευθυντή της Σχολής και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας κ. Κων. Σιάχου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.