Εν μέσω πολλών πιστών εορτάσθη και εφέτος η ιερά μνήμη του σεπτού πολιούχου της νήσου Χάλκης Αγίου Νικολάου, του κατ’ Ανατολήν και Δύσιν τιμωμένου θαυματουργού αυτού Αγίου του παγκοσμίου Χριστιανισμού.

Η Αυτού Σεβασμιότης, ο Ποιμενάρχης ημών, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, εχοροστάτησε κατά τον Εσπερινόν της εορτής, την Κυριακήν, 5ην Δεκεμβρίου, ετέλεσε δέ και την πανηγυρικήν Θ. Λειτουργίαν αυτής, σήμερον Δευτέραν, 6ην ιδίου, εν τω ως άνω Ι. Ναώ της κατ’ αυτόν Επαρχίας, ευλογήσας κατ’ αυτήν την τε ειθισμένην αρτοκλασίαν καθώς και τα εις τιμήν και μνήμην του τιμωμένου Αγίου προτεθέντα κόλλυβα.

Κατά την πανήγυριν, παρέστησαν και έψαλαν τα μέλη της υπό τον Μουσικολ. κ. Αντώνιον Πετρόπουλον χορωδίας υπό την ονομασίαν «Βυζαντινόν αναλόγιον Καλαμαριάς», συνοδευόμενοι υπό ομίλου προσκυνητών και κλιμακίου του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε, εκ Θεσσαλονίκης.

Εν δε τω τέλει της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ημών, προσέφερεν εις την Κοινότητα Χάλκης διά τον Ιερόν αυτής Ναόν, εις διηνεκή ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών, το εις την έδραν της Ι. Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων ανήκον τεμάχιον ιερού Λειψάνου του θαυματουργού Αγίου Νικολάου, δεχθείς την μετά βαθείας συγκινήσεως υποβληθείσαν αυτώ ευγνωμοσύνην του Ιερατικώς Προϊσταμένου και της Εντίμου Εφοροεπιτροπής της Κοινότητος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.