ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Σε κλίμα συγκινήσεως και βαθείας κατανύξεως εορτάστηκε η πανήγυρις του ναϋδρίου της Θεολογικής Σχολής με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Προέδρου της Εφορείας της Θεολογικής Σχολής.
Την Α. Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξεπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ικονίου κ. Θεόληπτος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου ενταύθα, Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτιος δεξίωσις, κατά την οποία, ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, προσφωνών τους ιεράρχες και το εκκλησίασμα, ανεφέρθη στην ιστορία της Σχολής και στις προσπάθειες του Πατριάρχου για την επαναλειτουργία της.
Αντιφωνούντες ο Σεβασμιώτατος Πατριαρχικός Εκπρόσωπος και άγιος Πρόεδρος της Εφορείας ετόνισαν την συμπλήρωση πενήντα ετών από την άδικη αναστολή λειτουργίας της Σχολής και το καίριο πλήγμα που αυτή υπήρξε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα για όλους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.