Το απόγευμα του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 22ας Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό της Εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό, στην Καλλιθέα της πόλεως Ρεθύμνης.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και τη μαρτυρία του Αγίου Γεωργίου, προτρέποντας όλους τους ανθρώπους να εμπνευσθούμε από το παράδειγμα και από την ανδρεία του Μεγαλομάρτυρος και λαοφιλούς Αγίου μας και να διακρατούμε στην καρδιά μας διαρκή την πίστη και τη μαρτυρία του Αναστάντος Χριστού.
Αντιφωνώντας δε στην προσφώνηση του Προϊσταμένου της Ενορίας και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Α΄ Αρχιερατικής Περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Χριστοδουλάκη, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του και δόξασε τον Θεό, διότι διαρκώς μας χαρίζει δώρα της Αναστάσεως, τονίζοντας πως ένα εξ αυτών είναι ο μικρός Φίλιππος, μέλος και παιδί της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας, ο οποίος, με τις προσευχές όλων μας, διήλθε διά πυρός και ύδατος, δοκιμάσθηκε σκληρά, αλλά πλέον είναι υγιής.

Επίσης, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε και στο νοσηλευόμενο πρόσφατα τραυματισθέντα αστυνομικό Γεώργιο, ο οποίος, με το παράδειγμά του, δίνει δύναμη και θάρρος σε όλους τους ανθρώπους εν δοξολογία του Ονόματος του Θεού.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Κυριακής του Θωμά, 23ης Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, συμπαραστατούμενος υπό του Ηγουμένου αυτής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ευφραίμ Μανουσάκη, και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την προσλαλιά του, προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ανδρείο φρόνημα και τη μαρτυρία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στην Πανήγυρι της ιστορικής αυτής Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής, για την οποία, όπως τόνισε, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε προκειμένου να ανακαινισθεί εκ βάθρων, όπως εμπρέπει. Προέτρεψε δε σχετικά τον άγιο Καθηγούμενο, ώστε να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να γίνουν εν συνεχεία τα επόμενα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο οφείλομε προς την ιστορική αυτή Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, μετά την Θεία Λειτουργία στο Αρσάνι και την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στα Γραφεία της Μητροπόλεως, μετέβη, κατόπιν προσκλήσεως, στο Στρατόπεδο της πόλεώς μας, όπου τέλεσε την Δοξολογία επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτου του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, με την παρουσία των Τοπικών Αρχών, της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή και του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, προς τον οποίο ευχήθηκε και για την ονομαστική του εορτή. Ο Επίσκοπός μας συνεχάρη τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Ρεθύμνης και Διοικητή του 548 Α/Τ Πεζικού, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού κ. Κωνσταντίνο Ζαφείρη, καθώς και τον Διοικητή του 547 Α/Τ Πεζικού, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού κ. Διονύσιο Αναστασόπουλο, για το λαμπρό επιτελούμενο έργο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωνιανών, όπου ευλόγησε τον γάμο του Ιωάννου και της Θεολογίας, θυγατέρας του Εφημερίου Ζωνιανών, Αιδεσ. Πρωτοπρεσβυτέρου Ματθαίου Ζερβού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.