Ένα πολύ όμορφο εορταστικό διήμερο έζησε το γραφικό Νιχώρι του Βοσπόρου, με αφορμή την ετήσια πανήγυρη της προστάτιδάς της Κοινότητάς μας, Παναγίας της Κουμαριώτισσας.

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Αυγούστου τελέστηκε στον Ναό μας ο Εσπερινός της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου και ευλογήθηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία για την υγεία όλων μας. Επακολούθησε συναυλία παραδοσιακής μουσικής στον αυλόγυρο της εκκλησίας μας, για την οποία έχει γίνει ήδη η σχετική ενημέρωση.

Το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της γιορτής του Ναού μας, στο τέλος των οποίων παρετέθηκε δεξίωση.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η συγκινητική περιφορά γύρω από τον Ναό μας της ανθοστόλιστης εικόνας της Παναγία της Κουμαριώτισσας και του Επιταφίου Της, ευλαβικό έθιμο που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και το οποίο τηρείται μέχρι σήμερα με ιδιαίτερη προσοχή και δέος.

Στις ιερές ακολουθίες του διημέρου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Πατριαρχικός Επόπτης Βοσπόρου, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας Βαφεοχωρίου και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. του Οικ. Θρόνου Ευάγγελο Γρηγοριάδη, Ιερατικώς Προϊστάμενο της Κοινότητας Μεσαχώρου.

Έψαλαν μελωδικότατα τόσο ο τακτικός Ιεροψάλτης της Κοινότητάς μας Νίκος Παπαγεωργίου, όσο και ο Σταμάτης Κίσσας, Άρχων Πρωτομαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, καθώς και ο Χρήστος Ψωμιάδης, παλιός τακτικός Ιεροψάλτης μας.

Σε όλες τις ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος χριστιανών, όχι μόνο από το Νιχώρι, αλλά και από τα γειτονικά προάστια και των δύο ακτών του Βοσπόρου, καθώς επίσης και από ολόκληρη την Πόλη και τα Πριγκηπόννησα.

Η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητάς μας ευχαριστεί θερμότατα όλους όσοι βοήθησαν, με αφανή ή εμφανή τρόπο, στη διοργάνωση του εορτασμού, προσφέροντας με ιδαίτερο ενθουσιασμό όχι μόνο εθελοντική εργασία, αλλά και πολλή αγάπη και εξυπηρέτηση προς όλους, μαρτυρία και αυτό της αρχοντιάς και της αξιοπρέπειας του ευσεβούς Γένους μας.

Χρόνια πολλά και καλά!

Και του χρόνου με υγεία όλοι μαζί στο Νιχώρι!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.