Με θρησκευτική κατάνυξη και την πιστή τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στη νήσο της Νάξου. Επίκεντρο της πανηγύρεως ήταν η Ιερά Εκόνα της πολιούχου της Νάξου, Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης, όπου φιλοξενείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου 2021 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Καλλινίκου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου φιλοξενείται εκεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, η Ιερή Εικόνα της πολιούχου Νάξου, Παναγίας Χρυσοπολιτίσσης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Σταυράκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Νάξου. Προ της Απολύσεως μεταφέρθηκε η εφέστιος Εικών στο παρακείμενο Παρεκκλήσιο της Χρυσοπολιτίσσης, όπου και τελέσθηκε σύντομη Δέηση και μετά το “Δι’ ευχών” άρχισε η καθιερωμένη Ιερά Αγρυπνία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.